Skip to main content
Gratis verzending

Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

De batterijduur van een AirTag is een belangrijk aspect voor veel gebruikers. Je wil er natuurlijk zo lang mogelijk onbezorgd plezier van hebben. In deze blog gaan we dieper in op hoe lang de batterij van een AirTag meegaat, en hoe je de levensduur van de batterij kunt verlengen.

Batterijspecificaties

De AirTag bevat een CR2032 knoopcelbatterij met een capaciteit van 225 mAh. Deze batterij is specifiek ontworpen voor gebruik in de AirTag en biedt een betrouwbare en efficiënte energiebron voor het apparaat.

Gemiddelde batterijduur Volgens Apple gaat de batterij van een AirTag ongeveer één jaar mee bij normaal gebruik. Het is belangrijk op te merken dat de precieze batterijduur afhankelijk is van verschillende factoren, zoals het gebruik van het apparaat en de omgevingsomstandigheden. Maar wat zijn deze omgevingsfactoren nu precies?

Hoe het gebruik de batterijduur beïnvloedt

Er zijn een aantal factoren die het gebruik van je AirTag beïnvloeden en daarmee ook de batterijduur. Bijvoorbeeld:

  1. Het gebruik van ‘Lost Mode’: Als je de ‘Lost Mode’ inschakelt op je AirTag, zal deze meer energie verbruiken om de locatie van het apparaat te bepalen en te communiceren met je iPhone.
  2. Frequentie van het gebruik: Hoe vaker je je AirTag gebruikt, hoe sneller de batterij leeg zal raken.
  3. Temperatuur. Hoe kouder het is, hoe minder lang de batterij mee gaat. Wanneer je de AirTag dus in de auto hebt liggen zal deze sneller leeg zijn dan wanneer je deze in je tas hebt zitten.

Tips om de batterijduur te verlengen

Om de batterijduur van je AirTag te verlengen, kun je de volgende tips volgen:

  1. Zet de ‘Lost Mode’ uit als je het apparaat niet nodig hebt.
  2. Zet de ‘Notifications’ uit voor je AirTag in de Find My-app.
  3. Vermijd overmatig gebruik van je AirTag en houd het apparaat uit de buurt van extreme temperatuuromstandigheden.

Zoals je nu hebt gelezen is de batterijduur van een AirTag is afhankelijk van verschillende factoren en varieert tussen gebruikers. Het is aan te raden om de batterijstatus van je AirTag regelmatig te controleren en de bovenstaande tips te volgen om de batterijduur te verlengen. Als de batterij van je AirTag echt leeg is, kun je overwegen om de batterij te vervangen door een nieuwe AirTag batterij.

Gratis verzending binnen Nederland met PostNL
30 dagen omruilgarantie
Originele batterijen, zelfde als er in AirTag zitten
Veilige betaling met Mollie
[]