Skip to main content
Gratis verzending

Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

Heb je de batterij van je AirTag vervangen en is deze nu snel leeg? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Wij hebben de meestvoorkomende redenen waarom de AirTag batterij snel leeg gaat op een rij gezet.

Geen originele or hoge kwaliteit batterij gebruikt

Wanneer je de batterij vervangt van de AirTag raden wij je aan om altijd te kiezen voor een hoogwaardige batterij. Deze zijn natuurlijk wel iet duurder dan die goedkope batterijen die bij de kassa bij de Action liggen, maar gaan uiteindelijk veel langer mee. Gelukkig hebben wij hiervoor de oplossing, de originele batterijen die werden geleverd bij de aankoop van je AirTag.

Wij hanteren ook nog eens geen verzendkosten en als je voor 16:00 op werkdagen besteld, heb je vaak de volgende dag je nieuwe batterij al in huis.

Gratis verzending binnen Nederland met PostNL
30 dagen omruilgarantie
Originele batterijen, zelfde als er in AirTag zitten
Veilige betaling met Mollie

Coating op de batterij

Sommige batterijen die je kunt gebruiken in de AirTag (zoals die van Duracell) hebben een bittere coating op de onderkant van de batterij zitten. Deze coating is bedoeld als afschrikmiddel zodat kleine kinderen de batterij niet in hun mond stopt. Een mooie oplossing zou je denken, echter verhindert deze coating dat de AirTag stroom kan halen uit deze batterij. Daarom kun je onterecht de melding krijgen dat de batterij bijna leeg is, terwijl er eigenlijk geen goed contact kan worden gemaakt met de batterij.

Lang niet in de buurt van de AirTag

Wanneer je een tijd lang niet in de buurt bent van je AirTag dan gaat deze piepen. Dit doet de AirTag alleen wanneer deze in beweging is. Dit is ingebouwd door Apple om stalking te voorkomen. Hierdoor wordt voorkomen dat je een AirTag bijvoorbeeld bij iemand in zijn tas kunt doen zodat je deze persoon kunt volgen. Stel dat je een AirTag in de auto hebt liggen maar je rijdt er zelf niet in en de auto beweegt wel, dan kan de AirTag geluid gaan maken. Dit kost uiteraard stroom waardoor de batterij sneller leeg gaat.

Je vraagt vaak de locatie van de AirTag op

Wanneer je vaak in de ‘Find My’ app kijkt dan kost dit natuurlijk ook energie. Hoe vaker je de locatie opvraagt, hoe sneller de AirTag leeg gaat. Toch is dit vaak niet het grootste probleem en zijn bovenstaande punten de oorzaak.

[]